Mobiilivihkon havaintojen editointimahdollisuus

Kaipaan Mobiilivihkon havaintojen editointimahdollisuutta tavallisessa Vihkossa, jolloin käytettävissä olisi paljon enemmän kenttiä. Näistä tärkeimpiä on kehitysvaihe.

Tarkoitatko Vihkon selainkäyttöistä mobiililomaketta (Mobiililomake | Mobiililomake | Suomen Lajitietokeskus) vai Mobiilivihko-sovellusta (Mobiilivihko | Suomen Lajitietokeskus)?

Selainkäyttöinen mobiililomake on jäänyt hyvin vähälle käytölle, joten sitä ei enää olla kehitetty. Sillä tallennettuja havaintoja ei voi täydentää uusilla kentillä. Suurin osa käyttää tämän lomakkeen sijasta Mobiilivihko-sovellusta tai iNaturalistia.

Sen sijaan Mobiilivihko-sovelluksella kirjatut havainnot tallentuvat valintasi mukaan Retki-, Lintuatlas- tai Sieniatlaslomakkeelle, jolla havaintoihin voi lisätä enemmän kenttiä.

Mikko / Lajitietokeskus

Mun kännykässä näkyy vain “Mobiili”, kun katson “Tallenna havaintoja” alta. Siellähän on kaksi vaihtoehtoa: Mobiili ja Retki. Viime kesänä kokeilin kerran “Mobiili”-vaihtoehtoa. Omissa havaintoerissä näkyy, että se on tallennettu Mobiililomakkeella. Siihen ei voi lisätä mitään kenttiä.

Täytynee ladata tuo Mobiilivihko Play-kaupasta.