Isäntälaji tai ravintokasvit - kentässä Suomeksi bugi

moi,

kun kirjaa havainnolle ravintokasveja Suomeksi ei suominimi tule näkyviin listalla. Syynä varmaan on se ettei listalle mahdu kaikki lajit.

Koodissa on pieni virhe sillä sana jalava pitäisi olla listan ensimmäisenä, mutta lista ei noteeraa sanan loppua, sen sijaan ottaa jalava sanan perään ensimmäisen kirjaimen. Se tyhjä merkki taitaa olla viimeisenä; senhän pitäisi olla ekana!

Googlettamalla tieteellisen nimen jalavalle saan Ulmus sanan - joka löytyy listalta.

Screenshot_7 Screenshot_8

S

Tässä on kyse siitä, että nimiä “tammi” ja “jalava” ei ole olemassa, taksonomisen tietokannan mukaan. Tammen lajinimi on “metsätammi”, ja jalavien suku “jalavat”. (Ja koska haku priorisoi lajeja, ei suku mahdu em. listalle. Kirjoittamalla “jalavat” sen pitäisi näkyä.)

Yleiskielisten nimien käytöstä on väännetty kättä nimistöistä vastaavien kanssa. Perusteluna heillä esim. “tammi”-nimen jättämiselle pois on että se on epätäsmällinen, koska tammilajeja on useita. Joitakin epätäsmällisiä lajinimiä on lisätty taksonomiseen tietokantaan (esim. mänty ja kuusi), mutta ei vielä kaikkia (esim. tammi ja vaahtera).

Taksonivalikon parantamiselle on suunnitelma, jota lähdetään toteuttamaan kesälomien jälkeen. Nimistä näytetään valikossa enemmän tietoa, niin että epätäsmällisen nimenkin käyttäjä näkee enemmän tietoa ko. nimestä (esim. tieteellisen nimen), jotta osaisi käyttää sitä oikein. Suunnitelmaan sisältyy myös nimien (erityisesti putkilokasvinimien) täydentäminen yleisesti käytössä olevilla nimillä.

Mikko / Lajitietokeskus

niinpä niin; hyvä selitys. Maallikko tässä mielessä ei tuota hokase.
Minäkuin tunnen hyvin vain 6 kasvilajia (lehtipuu; havupuu, kataja, pensas, heinä ja nurmikko), niin nämä vieraiden taksonien nimistöjutut ovat ihan outoja eukä oikein mene jakeluun.

:rofl: :joy:
S