Tässä kolme eri hakua, kaikki rajattuna omiin havaintoihin. Kaikilla hauilla yritän vain saada listattua omat havaintoni suvusta Dacrymyces. Rajaukset näissä kolmessa haussa eroavat vain tuon lajinimen osalta.
Onkohan tässä jotain häikkää hakualgoritmeissa? Ymmärrän että Dacrymyces capitatus ei ole taksoni ja siksi palautuu vain merkkijonohaulla. Vaikea näitä hakutuloksia on silti tulkita. Nyt ei oikein tiedä mihin hakutulokseen voisi luottaa ellei sitten hae kaikkia lajeja erikseen.
Kokeileppa hakea “Dacrymyces*” (eli tähti perään ennen enterin painamista)
Tämä ei sitten ota mukaan suomenkielisellä nimellä ilmoitettuja havaintoja, ainoastaa niitä joissa ilmoitettu nimi alkaa halutulla merkkijonolla.
Paras ratkaisu olisi lisätä nämä taksonit Lajitietokeskuksen taksonomiaan
Toiseksi paras olisi, että hakisimme tuntemattomia nimiä kansainvälisistä lajiluetteloista (GBIF-backbone taksonomia), mutta tämä on jäissä tällä hetkellä.
edit: Tämän saa aikaan kirjoittamalla lajinimihakuun Dacrymyces ja valitsemalla sen hiirellä, ja sitten vielä uudestaan kirjoittamalla Dacrymyces* ja painamalla enteriä
“Tämä ei sitten ota mukaan suomenkielisellä nimellä ilmoitettuja havaintoja, ainoastaa niitä joissa ilmoitettu nimi alkaa halutulla merkkijonolla.”
Tämäkin on hieman epäloogista koska jos haetaan lajinimistä merkkijonoa “Dacrymyces” niin silloin haetaan nimenomaan osumia tieteellisellä nimellä. Havainnothan on voitu ilmoittaa vaikka saameksi.
Juu mutta siinä on synonyymiohjaus vanhaan Dacrymyces enatus nimeen. Jos haen omiani nimellä “Dacrymyces enatus” palauttaa haku kaksi havaintoani ruskotipakasta, jos haen nimellä “Dacrymyces” ei haku palauta yhtään ruskotipakkaani, jos taas haen merkkijonolla “Dacrymyces*” palauttaa haku vain yhden ruskotipakkani.
Varmaan tässä joku logiikka on mutta vaikeasti aukeava. Mielestäni olisi loogista että kaikki nuo kolme eri hakua palauttaisivat samat ruskotipakat.
Dacrymyces enatus on edelleen olemassa muttei Cerinomyces aeneuksen synonyymi; se on amerikkalainen laji. D. enatus s. auct. eur. on nykyään C. aeneus.
Foorumi on osaksi toteutettu VieKas LIFE -hankkeen osana (Finvasive LIFE, LIFE17 NAT/FI/000528).
Viekas on haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden kasvattamiseen
keskittyvä hanke, joka on osittain rahoitettu EU Life-ympäristöohjelman tuella. Life
on Euroopan unionin rahoitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä
ympäristöpolitiikkaa ja lainsäädäntöä
tukemalla luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeita eri puolilla Eurooppaa.