Kääpiä kääpäiseltä suojelualueelta

Muutama itselle visaisempi kääpä Nokkalanlahdelta, valistuneista arvauksistakin on apuja, omia veikkauksia toki on. Ajatuksena on tehdä pientä lajikartoitusta, olen ottanut näytteitäkin. Ensimmäinen tanakka vaalea kasvaa ison kaatuneen haavan kannon tyvessä, kokoluokka alle 10 cm. Postia? :

Pitkälle lahonneella maapuulla, valkolahoa:

Kaatuneelta haavalta isoa kasvustoa. Harjaskääpä? :

Tämä ei taida kuulua kääpiin? Haavankäävän alapinnalla:

Kuvissa 3 ja 4 voisi olla jokin Antrodia…jos tuo maapuu on haapa niin esim. Mesipillikääpä (A.mellita)?

1 Like

Noin pitkälle lahonneesta en tiedä, että miten puulajin saisi määritettyä. Isoja haapoja alueella toki on, joten hyvin todennäköisesti on haapa.

Sen verran tuosta paikasta, ettei esim. kääpien osalta tuolla ole ilmeisesti tehty mitään kartoitusta, vaan lähinnä jalopuista, liito-oravaakin on nähty. Heikosti tunnettu.

13 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Keskustelua suojelualueilta näytteiden poiminnasta

Voisko joku vähän avata tätä liputtamista?

Ei sen kummempaa. Ihan hyvää keskustelua, mutta lähinnä ylläpidolle viestiksi, että siirtää oikeaan paikkaan jostain kohtaa napsaistaen :+1:

En ymmärtänyt sitä, että ne menee noin piiloon. Ei kai siitä tullut jotain ilmoitustakin? Pahoittelut hämmingistä, ei ollut tarkoitus.

Joo no tuli meili ylläpidolta että yhteisö on liputtanut viestisi asiattomana. Nyt kun katson tätä keskustelua niin olet näemmä liputtanut omatkin viestisi asiattomina elikkä ei tainnut mennä ihan putkeen tämä juttu.

Sikälikin vähän omituista että olet kuitenkin jakanut tykkäyksiä näille liputtamillesi viesteille. Mutta eipä tämä ole suurin suuri asia, lähinnä vaan ihmettelin mistä on kyse kun en ole ennen tällaiseen liputtamiseen törmännyt.

En liputtanut asiattomana, vaan aiheesta eksyvänä:

Syystä liputin omanikin. Ei tykkäyksistä ollut kyse, vaan siitä, ettei tällä keskustelulla ole paljoakaan tekemistä aloituksen kanssa. Ensisijaisesti olen kysynyt ihan vain apuja tunnistamiseen ja toissijaisesti voi neuvoa muissa. Sultakin ihan hyviä pointteja.

Kellään mitään hajua tuosta haavankäävän alla kasvavasta? Siitä ei ole mitään näytettä edes otettu.