Kääväkäs nimeä vailla

Muutama päivä sitten kaiketi kuusimaapuulla, kuorettomalla, oli tämä kasvusto. Oli myös viime vuonna samalla kohtaa jos se määritykseen tuo hotain lisäinfoa. Hämeenkyrössä, suurten kuusten varjostama isohkon puron uoman rannan lähellä. Toivoisin että olisi muuta kuin kuusenkynsikääpä…
Onhan tässä sellainen mahdollisuus kuin Skeletocutis amorpha. Täyttäisikö se toiveet paremmin?

Sekin kelpaisi paremmin, vaan en onnistunut löytämään yhtään sinkilää enkä itiötä vaikka tunnin tätä tihrustin. Pitää hakea uusi ja runsaampi näyte, onneksi on ihan nurkalla että voi ottaa uusinnan. Nämä vain sain irti…

Ensimmäisessä kuvassa voisi äkkiseltään olla kiteisiä suurihmoja, mutta onkohan se kuitenkin vain muuta töhkää? Eikö toiseksi viimeisessä kuvassa ole kidepäisiä kystidejä? Sitten se olisi kuitenkin Trichaptum. Skooppinäkymät ovat paljon vaikeampia tulkita kuvista kuin itse skoopatessa.

Juu, kuvat ja näkymät on mitä sattuu :slight_smile: rihmoja oli kiteisiä ja ilman kiteitä. Kidepäisiä kystidejä oli nähtävissä. Mutta uutta yritystä tosiaan tarvii vielä.

Jos on selviä Trichaptumin kystidejä, ei tämä hirveäsi vaatine skooppausta enää. Muita kiteisiä rihmoja kuin kidepäisiä kystidejä ei muistaakseni pitäisi olla, mutta ehkä olet tulkinnut kiteiksi jotain muuta töhkää.

Minustakin toiseksi viimeisessä kuvassa on kynsikäävälle sopiva kidepäinen kystidi.