Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Koordinaattihaun tuloksista

Nyt jos haen YKJ-koordinaattiruutujen mukaan havaintoja, mukaan tulee havaintoja ruutujen ulkopuolelta.

Esimerkki: hain alalahkon Heteroptera havainnot kymppiruudusta 721:343, mutta mukana on pari havaintoa viereisestä kymppiruudusta. Lisätietona on: “Koordinaatit sanatarkasti alkuperäislähteestä 721:342”

Miksi nämä havainnot tulevat mukaan listaukseen?

Esimerkki 2: Sama ruutu, haku lahkolla Lepidoptera, näkymä Kaikki havainnot:
laji-fi_lepidoptera_721_343-1

Samat hakuehdot, näkymä Suomen havainnot (beta):
laji-fi_lepidoptera_721_343-beta

Vaikka lisään tarkkuudeksi 10000m, hakuun tulee silti mukaan viereisten ruutujen havaintoja.

Eikö oletuksena voisi olla, että kerrotaan vain määritellyn ruudun havainnot, eikä sivuavien ruutujen havaintoja, mutta ne saisi kuitenkin halutessaan näkyviin? Oletushaku monissa käyttötarpeissa on kuitenkin ruutu (joko 10 tai 1 km).

Tuohon on tulossa parin viikon sisällä portaaton säätö, jossa voi määritellä kuinka paljon havainnosta pitää olla rajauksen sisällä liukulukuna 0-100%. 0%: Pitää koskea/sivuta edes hiukan, 100%: pitää olla kokonaan rajauksen sisällä.

Muutamme myös oletukseksi nykyisen 0% sijasta 100%.

2 tykkäystä

Samanlainen ilmiö tulee, kun hakee kunnalla. Kokeilin hakea kotikuntani Rääkkylän havaintoja, niin tarjoaa havaintoja naapureistakin.

Mikä tämän ominaisuuden tilanne on?

Mitkään luvatuista uusista hakurajauksista eivät lopulta ehtineet ennen lomia käyttöön, mutta ovat nyt testauksessa ja julkaistanee muutamien viikkojen sisällä.

Sen sijaan tuo mainittu asia, että oletuksena koordinaattilaatikolla haettaessa tulisi näkyviin vain aidosti hakualueen sisällä olevia havaintoja on tehty kesän alussa ja ollut koko kesän käytössä. (Mahdollisuus käyttäjälle määritellä havainnon osuvuus tulee siis muutaman viikon sisällä.)