"Kopioi havainto" ei aina toimi

Minulla on jo pari kertaa käynyt näin, molemmilla kerroilla mobiilisti (Android, Samsung GS9, oletusselain):

Kun avaan lomakkeen, syötän havainnon ja painan “Kopioi havainto”-painiketta, toiminto toimii ongelmitta (loputtomiin?). Mutta jos tallennan havaintoerän julkisena, avaan sen muokattavaksi, ja haluan lisätä havainnon kopioimalla, toiminto ei kopioi edellisen havainnon tietoja, vaan toimii samoin kuin lisää havainto. Ja jos kopioin havainnon, täytän kaikki tyhjät kentät ja painan sen jälkeen uudelleen “Kopioi havainto” -painiketta, kentät kopioituvat seuraavaankin havaintoon tyhjinä.

En ole varma, käykö näin aina, mutta nyt tämä on toistunut jo kahdesti. Ekalla kerralla luulin sen olevan vain joku ‘glitch’, mutta nyt kun se toistui, ajattelin, että se on hyvä raportoida - on siitä hyötyä tai ei.

1 Like

Kiitos raportista, pystyn toistamaan ongelman. Katsotaan asiaa ja korjataan.

Mikko / Lajitietokeskus

1 Like

@harrynystrom Nyt kun tutkin asiaa en enää saa ongelmaa toistumaan, en tietokoneella enkä kännykällä. Jos pystyt jotenkin systemaattisesti aiheuttamaan sen, auttaisi se ongelman lötytämisessä.

Huomasin että kopiointinappi ei myöskään toimi niin kuin ohjeessa kerrotaan. Ohjeen mukaan kaikki paitsi taksoni ja lukumääräkentät kopioidaan, mutta todellisuudessa kopioitavia kenttiä on vain kourallinen. Kopiotavat kentät on varmaankin alun perin määritelty kattamaan hyönteisille oleelliset, mutta kun kenttiä on lisätty, ei ohje enää ole ajan tasalla.

Logiikan pitäisi toimia niin että avoinna oleva havaintorivi kopioituu. Jos mikään rivi ei ole avoinna, kopioituu viimeinen rivi. Uusi rivi tulee lomakkeelle aina kopioidun rivin jälkeen.

Mikko / Lajitietokeskus

Yritin eilen illalla nopeasti kertaalleen toisintaa ongelmaa, mutten itsekään onnistunut siinä. Mutta kuten sanottua, tämä on tapahtunut jo kerran aiemmin, jonka jälkeen oli pitkä väli, jolloin en muista ongelmaan törmänneeni. Erikoinen tapaus… Joka tapauksessa ilmoitan, mikäli oire toistuu.

Voi olla näinkin, mutta omassa käytössäni kaikki tarpeellinen on kopioitu ja tarpeeton ei. Esim. on oleellista, etteivät kentät Lisätiedot, Koiraiden yksilömäärä ja Naaraiden yksilömäärä kopioidu. Sen sijaan itselläni kopioituvat tarpeelliset Kehitysaste, Keruumenetelmä, Säilöntätapa, Määrittäjä, Määritysaika, Määritysperuste, Määrityksen varmuus ja Havainnointitapa. Muiden lajiryhmien (esim. kasvit, sienet) kenttien tilanteeseen en osaa ottaa kantaa, mutta se on hyvä varmistaa.

Minulla tämä on toiminut tietokoneella “aina” näin, muttei koskaan mobiilisti. Mobiilisti havaintorivi kopioituu aina alimmasta riippumatta siitä, missä kursori on, ja kopioitu rivi ilmestyy aina alimmaiseksi. Tai näin se ainakin minulla toimii.