Huomasin että Karsteniassa on melko tuore juttu Kuolan niemimaan limasienistä.
Kiinnostavaa lukea lajilistaa, löytyy todella runsaasti myxoja joita ei Suomesta ole löytynyt. Oletettavaa kuitenkin varmaan on että ne ainakin pääosin myös täältä löytyvät. Mitä kaikkea pohjoisesta voisikaan löytyä jos sinne suuntaisi tutkimusmatkalle. Tunturien rinteiltäkin voisi lumirajalta löytyä kaikenlaista kivaa.
Toinen upea tuore julkaisu myxoista on Agarican vol. 40 vuodelta 2020 joka on erikoisjulkaisu Norjan limasienistä.
Yritin ostaa tuota y.o. linkin kautta mutta ei oikein onnistunut joten kysyin suoraan Edvin Johannesenilta saako sen jotenkin ostettua. Johannesen lähetti sen ilmaiseksi pdf:nä eli jos tuo kiinnostaa niin kannattaa koittaa onneaan. Tuo kirja on todella asiallinen ja mahtava tietopläjäys Norjan limasienistä. Viimeisimmät havainnot, paljon upeita kuvia etc. ja läjäpäin kuvauksia myxoista joita täältäkin voisi löytää.
Muillakin oli näemmä ollut ongelmia tuon Agarican erikoinumeron ostamisessa ja Edvin Johannesen laittoi aiheesta tänään tällaisen viestin fb:n limasieniryhmään, eli nyt julkaisu on vapaasti ladattavissa pdf:nä
“I have been contacted by several of you having problems purchasing Agarica Vol. 40 (2020), a special issue on Myxomycetes. The editors have now agreed to make it open access, so it can be downloaded as pdf file for free. In this issue we present 130 species and 8 varieties as new to Norway or to the Nordic/Baltic region, presented in 138 pages and 61 color plates. Also new records of an additional 43 rare species are reported. The entire volume can be downloaded here: https://soppognyttevekster.no/…/agarica40_myxomycetes-in…/
Click the above link, then scroll down and click “Download pdf version (10MB)” and when in Dropbox, click Download. Please let me know if there are problems!”
Foorumi on osaksi toteutettu VieKas LIFE -hankkeen osana (Finvasive LIFE, LIFE17 NAT/FI/000528).
Viekas on haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden kasvattamiseen
keskittyvä hanke, joka on osittain rahoitettu EU Life-ympäristöohjelman tuella. Life
on Euroopan unionin rahoitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä
ympäristöpolitiikkaa ja lainsäädäntöä
tukemalla luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeita eri puolilla Eurooppaa.