Hei Henri,
kiitoksia kommentista. Näit jonkin verran vaivaa selvitellessäsi asiaa. Itsekin hain netistä vahvistusta määritykselleni ja kun totesin lajin kuuluvan pohjolan lajistoon, arvelin osuneeni.
Les Myxomycetes käsittää kaksi kirjaa ja niistä 1. sisältää mm. määrityskaavat ja lajikuvaukset yli 800 lajista sekä ranskaksi että englanniksi. Toisessa osassa on kuvat yli 500 lajista ja se sisältää myös piirroksia ja kuviakin mikroskopiasta. Kun maailmasta on löydetty tähän mennessä noin tuhat limasienilajia, niin kirja lienee tällä hetkellä kattavin otos lajistoon.
Suosittelen hankkimaan, jos vain jostain saa. Vaikka hinta onkin kova, niin ainakin meikälaisen mielestä kirja on kyllä hintansa arvoinen. On säästänyt paljon aikaa ja vaivaa puhumattakaan tunteesta, että taas joutuu (ulkomaisia) asiantuntijoita vaivaamaan, kun suurin osa uusista löydöistäni määrittyy nykyisin kirjan avulla. No jaa, jotta hankkimisessa on mitään järkeä, niin pitää kyllä olla limasieniharrastaja ja maassamme ei taida olla kovin monta henkilöä, jotka tituleeraavat itseään sellaiseksi.
Ennen kirjan ilmestymistä olin todella pulassa monien löytöjeni määrittämisen kanssa. Käsissäni tahtoi olla usein Suomelle uusia lajeja ja Suomen limasienikirjasta ei ollut tällöin mitään apua. Lopulta jouduin jopa ottamaan yhteyttä Marianne Meyriin ja hän ei puhu englantia, jouduin siis turvautumaan kääntäjiin, kun ranskani vähän hatara (alkeita tosin joskus itseopiskelin). Ranskaksi kannattaa muuten kääntää mieluummin englannista kuin suomesta, tosin tulos pitää silloinkin yrittää tarkistaa… Meyer vielä vastasi kyselyyni, monet alansa parhaat asiantuntijat suhtautuvat uskomattoman hyvin harrastajien kyselyihin. Minulla on myöhemmin myös ollut kunnia tavata Marianne kansainvälisessä kokoontumisessa.
Vaatii jonkin verran aikaa tutustua kirjaan, mutta vuosien käytön jälkeen jotkin löytöni ovat määrittyneet melko rivakasti.
Terkkui: Marja