Lajin muuttaminen vihkossa

Lähetin eilen havainnot muutamasta talitiaisesta. Jälkeenpäin huomasin valinneeni vahingossa lajiksi “talitiaiset” (Parus), kun tarkoitus oli valita lajilleen “talitiainen”. Yritin tämän jälkeen muuttaa havaintojen lajin vihkossa oikeaksi, mutta tämä ei tunnu onnistuvan:

Vaikka retkilomakkeella laji nyt näkyy oikein:
image

… itse havaintokortilla näkyy edelleen “talitiaiset”:
image

Onkohan kyseessä vain viive tietokannan päivittymisessä, vai miten tuon saisi oikein?

Tuossa havaintoerä: http://tun.fi/JX.1355126

Havainto on tehty alunperin Taskulaji-sovelluksella. Tämän talitiais-ongelman syynä näyttää olevan ristiriita siinä miten Vihko ja Taskulaji kirjaavat havainnon. Taskulaji lisää havaintoon lajin id:n, kun taas Vihko lisää ja muuttaa vain lajin nimeä. Siksi nimen muutos Vihkossa ei vaikuta näkyvään lajinimeen, joka tulee ensisijaisesti id:n perusteella.

Tämän tapauksen voi korjata poistamalla koko havaintorivin ja luomalla uuden.

Oletko Taskulajin kehittäjä?

Mikko / Lajitietokeskus

Oletko Taskulajin kehittäjä?

Tunnustan. Eli jatkossa …identifications.taxonID :n sijaan pitäisi lähettää …identifications.taxon? Pitääpä korjata tämä.

Kiitos vastauksesta!

identifications.taxon kenttään pitäisi tulla verbatim (“talitiainen”), ja ID tallennetaan kenttään unitFact.autocompleteSelectedTaxonID.

Taksonijärjestelmämme tulkitsee automaattisesti verbatimin perusteella oikean ID:n kun havaintoerän lähettää meille, ja unitFact.autocompleteSelectedTaxonID on ainoastaan sitä varten että Vihko voi näyttää havainnolle lajikorttilinkin ja vihreän “check”-merkin että laji on tunnistettu.

Joillakin muilla lomakkeilla käytetään tosin taxonID-kenttää jolloin logiikka on eri, mutta Taskulaji taitaa käyttää vain retkilomaketta?

Lisäämme API:imme validoinnin että saa käyttää vain lomakkeella määriteltyjä kenttiä jotta tulevaisuudessa ei sattuisi vastaavia ongelmia.

Olli / Lajitietokeskus

1 Like