Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Levää, sientä vaiko merkkausmaalia? Hohtavan oranssia [limasieni]

Jossain toisessa paikassa ois sivuuttanut merkkausmaalina. Väri ei toistu täysin kuvassa, lähes fluoresoivan oranssia. Hohti hämärtyvässä illassa:

1 tykkäys

Hei,

pesäkkeiksi kehkeytyvä limasieni voisi olla yksi vaihtoehto…

Marja

1 tykkäys

Olisiko päässyt sitten kuivahtamaan ennen aikojaan? Sormeiltut olivat kuivia ja hajosivat punaiseksi pölyksi. Löytöpaikka on metsäautotiellä, jossa ei ole satunnaisia hevosia kummempaa liikennettä. Tästä löytyy näyte ja väri näyttää pysyvän. Otin lähikuvan siitä:

Hei,

mikäli on limasientä (1, kuvassa on mielestäni limasienimäisiä piirteitä), niin näytekään ei tässä tapauksessa auta lajitunnistuksessa.

En ole itsekään aivan tällaisia nähnyt, mutta olisiko käynyt niin, että isohko limakko on kuivunut pesäkkeiksi kehittymisen alkuvaiheessa tai sklerootiolle vetäytyessään…

Marja

1 tykkäys

Pitäisköhän koettaa herätellä… Käyn alkuviikosta vilkaisemassa sitä, että mitä sateet on saaneet aikaan.

Värisävy on tosi hätkähdyttävä, jos on luonnollinen.

Tässä kävi niin, että silloin syyskuussa otin tätä talteen karikkeen (ja talouspaperin) kanssa muovirasiaan ja jätin parvekkeelle varjoon. Oli siinä pari kuukautta, mitään tapahtuen, kuivuneellekaan. Pakkasten tullen nostin rasian vielä kodinhoitohuoneen pöydälle, johon “unohtui” muiden kuivanäytteiden joukkoon. Toissailtana tulin vilkaisseeksi rasiaan ja huomasin talouspaperissa oranssin värisen limaklöntin. Siirsin sisällön lasipurkkiin ja eilen illalla laitoin kaurahiutaleitakin:

Taitaa olla jotain elossa… :astonished:

1 tykkäys

Jes, niinpä näkyy ja on varmasti nälkäinen. Suotuisissa oloissa (mm. sopiva kosteus, ravintoa riittää ja ei homeita) sitten kasvaa ja kaunistuu :wink:

2 tykkäystä

Selvisi ainakin siirrosta. Eilen oli mennyt uhkaavasti melkein piiloon, jättäen kaurahiutaleet. Vein purkin takaisin kodinhoitohuoneeseen ja käärin sen vielä himmeällä pussilla. Nyt on tullut takaisin esille :slightly_smiling_face:

Koetan pitää hengissä, mutta joutuu kyllä olemaan välillä hoidotta pieniä aikoja.

1 tykkäys