Lintujen laji ja äänitunnistustekstit

Kirjoitin 1,5 vuotta Suomen tietokirjailijoiden apurahalla lintujen lajitunnistustekstejä kirjaksi. Tekstejä toimittivat ja rahallisestikn hieman tukivat BirdLife Suomen asiantuntijat sekä tunnetut asiantuntija.

Olen luontoäänittäjä. Keskityin teksteissä erityisesti ääniin. Tekstit sisältävät myös tietoa, mitkä lajit muistuttavat esiteltävää lajia ja mitkä äänet muistuttavat toisiaan.

Työstäni tuli aivan liian laaja, eikä sitä kustantanut kukaan. Lähetin 4 kk sitten koko paketin Luontomuseolle ilmaiseksi tähän upeaan Laji.fi-palveluun halutessa käytettäväksi. En nimittäin halua, että valtava työmäärä menisi hukkaan.

En ilmeisesti osannut välittää pdf-tiedostoa oikealle henkilölle. Löytyisiköhän oikea osoite tätä kautta?

Jos kirjoitus on pdf-muodossa, se on jo kirja. Jos se on julkisesti saatavilla, se on julkaistu. Jos Lajitietokeskus ei voi tarjota ko. teosta saataville, niin varmasti täältä löytyy joku, joka sen voi tehdä. Jos ei muita löydy, minäkin voin sen tehdä.

Hei,

Lajikuvausteksti ovat varmasti meille tervetulleita. En uskalla lähteä lupaamaan millä aikataululla tekstit ehditään siirtää portaalin, mutta projektin vetäjä Kari Lahti palaa sinulle asiaan.

Voit lähettää materiaalit info@laji.fi osoitteeseen.

Lajien äänitteitäkin on tarkoitus saada esille laji.fi portaalin lajikorteille, mutta sitä ei ole vielä toteutettu teknisesti. Niitäkin varmasti otamme vastaan mielellämme.

Myös PDF sellaisenaan saadaan varmasti jakoon nopeastikkin, esimerkiksi linkkinä täällä foorumilla.