Huomasin, että tämän kentän tieto katoaa kun luon uuden lomakepohjan aiemmasta retkilomakkeesta. Onko kyseessä bugi vai ominaisuus?
Olisin käyttänyt kenttää esim. valopyydyksen lampputyypin ilmoittamiseen. Kun syöttäisin kaikki samasta rysästä tallettamani otukset samalla lomakepohjalla, tulisi lampputyyppi automaattisesti oikein mikäli tieto säilyisi lomakepohjalla.
Käytä tuohon tarpeeseen mieluummin kenttiä Keruumenetelmä ja Keruumenetelmän lisätiedot - ne säilyvät lomakepohjalla. Niitä minäkin käytän pyydystyypin tarkentamiseen.
Toimisiko malli, jossa lomakkeen (ainakin retkilomakkeen) pystyisi tallentamaan suoraan lomakepohjaksi, joka tallettaisi kaikki tiedot, jotka lomakkeelle on kirjattu? Näin käyttäjä pystyisi vapaasti määrittelemään mitkä tiedot ovat lomakkeella valmiina.
Esim.
Pelkästään paikka (voisi korvata Omat paikat -toiminnon)
Valmis lajilista tyypillisimmistä lajeista
Keruutiedot ja avainsanat täsmällisesti kuvattuna, mutta ei paikkaa
Käyttöliittymässä tämä näkyisi yhtenä uutena “Tallenna lomakepohjaksi”-nappina.
Ongelmia tässä mallissa?
Jos lomakepohjalla on kovin paljon tietoja (esim. kymmeniä/satoja lajeja, erilaisia avainsanoja tms.), joista käyttäjän on tarkoitus karsia tarpeettomat pois, voi olla liian helppoa unohtaa jokin niistä lomakkeelle.
Omat paikat -toiminnossa on se mukava ominaisuus, että paikan mukana saa samassa yhteydessä tuotua lomakkeelle havaintoon kytkeytyvää ekologiatietoa. Massatallennuksessa paikan käyttäminen on tästäkin syystä oikein mukava ominaisuus.
Jotkut havainnoitsijat tallentavat tarkan paikan rutiininomaisesti gps:n avulla. Tällöin massatallennus on järkevin vaihtoehto, koska koordinaattitieto on valmiiksi taulukoitua.
Tällä hetkellä taitaa olla niin, että havaintoon liittyvää (XY)-koordinaattitietoa ei massatallennuksessa voi viedä sisään. Olisiko option lisääminen mahdollista? Tällöin olisi mahdollista hyödyntää Omia paikkoja (myös ekologiatiedon sisäänviemisessä) sekä tallentaa täsmällinen sijaintitieto.
Havainnoitsijoita, jotka gps:ää näin käyttävät, ei varmaankaan ole kovin paljon, mutta he sitten ovat tehokkaita ja erittäin hyviä havainnoitsijoita. Sisäänsyöttö tehostuisi merkittävästi. Arvelisin myös, että
on projekteja, joissa sekä kuviorajojen käyttö että tarkan koordinaattitiedon sisäänvienti massoina olisi hyödyksi.
Foorumi on osaksi toteutettu VieKas LIFE -hankkeen osana (Finvasive LIFE, LIFE17 NAT/FI/000528).
Viekas on haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden kasvattamiseen
keskittyvä hanke, joka on osittain rahoitettu EU Life-ympäristöohjelman tuella. Life
on Euroopan unionin rahoitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä
ympäristöpolitiikkaa ja lainsäädäntöä
tukemalla luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeita eri puolilla Eurooppaa.