Käyttäjäkokemuksia: havainnon tallentaminen

Kokeilin tallentaa havaintopalveluun toukkahavaintoani uudenvuoden aatolta.

  1. Kysymysmerkiksi jäi, miten talennetaan esim. perhosen kehitysaste? Panin lisätietoihin, että havainnossa on kysymys toukasta. Onko OK, vai mihin tällainen tieto tallennetaan?
  2. Kun havainnon tallennettuani kävin kurkkaamassa listausta perhoshavainnoista, niin havainto näkyi, mutta sen kohdalta puuttui havainnon tekijän nimi ja kuntatieto. Nimihän tulee lomakepohjaan automaattisesti, miksi se ei näy? Entä kuinka tuo kuntatieto. Siitä näytti olevan jotain keskustelua (tarpeellisuus), mutta itse ainakin haluaisin sen tulevan havaintoihini, kun havaintoja kertyy milloin mistäkin.

Kiitoksia kommenteista.
Havaintorivien sinisestä ratasikonista pääsee valitsemaan lisää kenttiä, sieltä löytyy mm. elinvaihe-kenttä, johon kehitysaste sopii.

Havaintohaun luetteloon voi myös valita näkyville haluamiaan kenttiä sinisestä ratasikonista. Sieltä löytyy henkilö-kenttä, joka tarkoittaa havainnoijaa.

Kunta määrittyy automaattisesti koordinaattien perusteella, ja lisätään hakutuloksiin myöhemmin. (Haku kattaa monia eri tietolähteitä, joiden tapa käsitellä kuntanimiä ei ole ihan helposti yhteensovitettava.)

Hei, kiitos. Näköjään nuo ratas ym. symboolit oikeasta laidasta jäävät minulla näytön ulkopuolelle, vain pieni sininen reunus näkyi. Sain lisättyä sen kehitysasteen. Mutta edelleenkin, havaintoluettelossa näkyi sarake havainnoija, mutta se oli tyhjä. Ei kai siihen tarvitse erikseen käydä nimeänsä lisäämässä?
Päivämäärän lisääminen omaksutulla tavalla tuntuu myös aika hankalalta, jos kuten itselle kävi, että sain tunnistutettua vuodelta 2015 olleen yökköshavainnon, ja minun pitäisi ruveta etsimään oikeaa päivämäärää näpyttelemällä kuukausi kerrallaan taaksepäin. Eikö päivämäärän syöttäminen olisitoimivampi vaihtoehto?
Tuntuu taas tosi vaikealta toimia tässä ympäristössä, kun toimintaperiaatteet ovat niin erilaisia, mutta ehkä nämäkin oppii (vaikka kantapään kautta). Ei se helppoa ollut aluksi hyönteisfoorumillakaan.:sweat:

Päivämäärän voi syöttää myös käsin muodossa pp.kk.vvvv, tt.mm (esim. 2.1.2017, 10.51).

Jos käyttää valikkoja tietokoneelta käsin hiirellä, ja ensin klikkaa kalenterisymbolia, avautuu kyseinen kuukausi (esim. Tammikuu 2017). Jos sen jälkeen klikkaa kyseisen kuukauden nimeä nuolien välistä (Tammikuu 2017), aukeaa kyseisen vuoden kuukaudet valittaviksi. Jos sen jälkeen klikkaa nuolien välistä vuotta (2017), aukeaa sen vuosikymmenen vuodet valittaviksi. Tämä nopeuttaa oikean päivämäärän valitsemista hiirellä myös menneiltä vuosilta. Kelloa klikkaamalla aukeaa vastaavanasti kellonaikavalikko puolen tunnin välein olevalla jaolla.

1 tykkäys

Terve, täytyypä käydä joskus kokeilemassa. Kiitos!
Pienin askelin, kädestä pitäen …