Löytyyköhän tälle mitään nimeä? [Karhusiilikäs ( Diacrisia sannio) ]

Kortesjärvi kuudes heinäkuuta 2022 iltapäivä.
Kuvasin tätä pienen järven vieressä olevalla pienellä suolla.
Hakenut kolmeen neljään kertaan yökkösistä selaamalla kaikki läpi. Ei mielestäni sopinut pilliyökköseksi, ei liinahämy-yökköseksi eikä ruskolampiyökköseksi. Sitten joutu selaamaan läpi kaikki muutkin vaihtoehdot paitsi päiväperhoseksi en uskonut. Olihan tässä työtä. Vasta olin kaivellut nimen jänötalvikääriäiselle, joten syvennyin sitten tarkemmin noihin euroviisukääriäisiin.
Aikani kun niitä tutkin ja muualtakaan en mitään sopivaa löytänyt päätin ehdottaa tälle nimeä Kalvasrullakääriäinen ( Zelotherses paleana). Väritys tällä on kyllä punertavampi, mutta näyttäisi muuten ehkä aika lailla ominaisuudet täsmäävän. Mutta niin huonosti uskon ittiä, että tarvisin kyllä asiantuntijoiden vahvistusta tai korjausta.
Ei nämä kuvatkaan kyllä edustavia ole, mutta kaita asiantuntijat näistä vastauksen löytää.

Mulle tulee mieleen lähinnä karhusiilikäs

1 tykkäys

Joo, karhusiilikäs – Diacrisia sannio koiras

1 tykkäys

No sehän tuo taitaa olla, nyt kun tuota vaihtoehtoa katsoo. Katselin kyllä pari kertaa jo aikaisemminkin, juuri tuon reunusvärin takia, mutta kun tuota keskitäplää siivissä ei löytynyt ja takasiivet ei näkyneet, niin hyppäsin ohi. Nyt kun katsoo noita siipisuonia niin nekin kyllä näyttäs täsmäävän. Tuo turkiskaulurikin näyttää tällä harventuneen.
Kyllä vain asiantuntijat heti tunnistavat! Kiitokset molemmille!