Metallinkiiltoista ruskolaholla [ei kotelosieni, vaan limasieni Cribraria argillacea]

Tätä oli runsaasti kuusen maapuun ruskolaholla ja sammaltenkin päällä. Löytyisikö tälle nimeä? Raasepori 3.elokuuta.

Savihäkkiseltä näyttää. Tuota näkyy nyt sateiden jälkeen aika runsaasti pitkälle lahonneilla kuusen maapuilla. Kehittyy tosi nopeasti, kuvat yksi ja kaksi kuvattu peräkkäisinä päivinä

Pari päivää lisää ja näyttää jo tältä

Sittenkin limasieni. Kiitos kuvista, hyvin näkyy kuinka ensinäkymä on ihan muuta parin päivän päästä. Tätä oli samalla kuusimaapuulla kuin aiemmin lähettämäni kuvat toisesta Cribraria-suvun lajista. Nyt on vähän jo pakko käydä paikalla uudestaan jos vaikka ovat kaikki tätä savihäkkistä.

Tuollaiset pitkälle lahonneet massiiviset kuusen maapuut ovat usein tosi hyviä limasienten osalta. Samalla puulla voi olla runsaasti eri lajeja ja lajit vaihtuvat kesän ja syksyn edetessä. Itse pyriin palaamaan näille hotspoteille useamman kerran ja skannaan ne mahdollisimman tarkkaan makrokiikareilla. Sama juttu pitkälle lahonneiden massiivisten haavan maapuiden kanssa, mutta ne ovat valitettavan harvinaisia. Tuo toinen kuvaamasi on jotain muuta kuin savihäkkistä jolta tuollainen solmukkeinen peridioverkko puuttuu eli savihäkkisellä on pelkkä huomaamaton verkko vailla noita toisen thredisi kuvissasi hyvin näkyviä pullistuneita verkon solmukohtia.