Miten kännykkäsovelluksen Laji.fi-rajapintaa kannattaisi kehittää?

Tarvitsisimme teiltä luontoharrastajilta apua sovelluskehitykseen. Olemme kehittäneet kännykkäsovelluksen luontohavaintojen tekemistä varten, ja nyt Bbong-sovelluksen uusimpaan versioon on lisätty rajapinta Laji.fi:hin. Sovelluksesta käyttäjät voivat tarkistaa, mitä lisätietoja Laji.fi:stä löytyy. Jatkokehitysideana on mietitty sellaista, että havaintoja voisi tallentaa suoraan Bbongista Laji.fi:hin. Olisiko tällä ominaisuudella teille käyttöä? Millaisia jatkokehitysideoita teille tulee mieleen? Kiitos paljon kommenteistanne etukäteen.

Lisätietoja: *Bbong-sovellus on näppärä kotimainen kännykkäsovellus, joka on tarkoitettu luontohavaintojen tallentamiseen, selailuun, tilastojen tarkkailuun ja havaintojen jakamiseen toisten kanssa. Sen voi ladata sekä AppStoresta että Google Playstä ilmaiseksi. Lisätietoja löydät täältä: bbong - mosahybrid *

Uudet sovellukset ovat tervetulleita, etenkin jos ne tekevät jotakin eri tavalla kuin muut! Kokeilijoita voisikin saada innostettua kertomalla miten tämä sovellus eroaa olemassaolevista välineistä: Mobiilivihko- , Retkikasvio tai Luontotilastot-sovelluksista tai Laji.fi:n käytöstä kännykällä? Voiko sillä tehdä jotakin mitä näillä ei voi?

Kokeilin käyttää, mutta ei toiminut (näkyi pelkkä valkoinen ruutu) - ehkä siksi että en antanut sovellukselle pääsyä tiedostoihin?

Mikko / Lajitietokeskus

1 tykkäys

Kiitos kommentista! Kiva kuulla, että kokeilit Bbongia. Valkoinen ruutu johtui todennäköisesti juuri mainitsemastasi syystä. (Bbong tarvitsee luvan tallettaa luontohavaintotiedot laitteesi muistiin. Esimerkiksi Androidissa tämä kysytään aivan alussa, kun käynnistät sovelluksen ensimmäistä kertaa. Ilman tätä lupaa Bbong ei toimi. Lisätietoja)

En ole valitettavasti itse käyttänyt Mobiilivihkoa (soveltuu vain Androidille), Retkikasviota (vain kasvit) tai Luontotilastot-sovellusta (ei mahdollista käsittääkseni omien havaintojen tekemistä).
Mainitsemasi eroavaisuuksista kertominen on hyvä ajatus edistyneempiä harrastajia ajatellen. Bbongin kehitimme omasta korona-ajan lisääntyneestä luontoretkeilystä nousseeseen tarpeeseen: halusimme yhden paikan, johon voi tallentaa kaikenlaisia luontohavaintoja ja jonka avulla pystyy tarkistamaan epävarmat löydökset.

Pikku hiljaa sovellusta on jatkokehitetty, ja laji.fi-rajapinnan käytöstä myös tietojen syöttämiseen tuli Facebookin foorumeilta käyttäjätoive. Tyypillisesti Bbong-käyttäjät käyttävät Laji.fi-rajapintaa nyt tarkistaakseen, mitä lajeja on tällä paikalla nähty, tai missä kyseinen laji on Suomessa aiemmin havaittu.

Sinänsä hauskaa, että olipa väline mikä tahansa, ihmiset ovat kiinnostuneita raportoimaan löydöksiään laji.fi:hin.