Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Oikean lajin löytämisen vaikeus

Esimerkki kertoo mitä tarkoitan: Läksin etsimään tietoja lajista Epinotia cinereana. En kuitenkaan muistanut ulkoa sukua ja lajinimenkin oikeinkirjoitus oli vähän hakusessa. Valitsin ensin Hyönteiset ja hämähäkkieläimet, sitten perhoset ja pikkuperhoset. Tuli vielä vaihtoehdot Pikkuperhoset A ja Pikkuperhoset B. Kokeilin molempia. Kolmella ensimmäisellä kirjaimella “cin” tuli jotain vaihtoehtoja mutta sukunimi ei tuntunut tutulta. Olisiko suku vaihtunut? Nimethän muuttuu yhtenään. No ei löytynyt oikeaa otusta millään vaihtoehdolla sen paremmin A:sta kuin B:stäkään. Ei muuta kuin lataamaan se lajilista omalle koneelle ja sieltä etsimään Ctrl+F:llä. No ei löytynyt sieltäkään ennen kuin huomasin että haun oletuksena oli täydellinen kenttä. Paljonko meni aikaa? Kokeilkaa itse. Lopulta kun löysin oikean nimen, löysin lajin myös Laji.fi:stä mutta en edelleenkään Pikkuperhoset A:sta tai B:tä.

Nämä pikkuperhoset A/B (myös makroperhosissa sama juttu) ovat vain jotain lisärajauksia. Käytä siis rajauksena ainoastaan tasoa pikkuperhoset, älä siirry siltä alatasoille A/B.

Mutta jossain olisi hyvä lukea, mitä nuo lisärajaukset A ja B mikroissa ja makroissa sisältävät?

Luulenpa että A ja B poistuvat lähitulevaisuudessa ja korvataan ihan muulla systeemillä. Nythän ei ole oiken tietoa mitä ovat, enkä kerrokkaan mitä ovat :slight_smile: