Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Ongelmia Sieniatlaslomakkeen tallentamisessa

Yritin tallentaa samalle lomakkeelle 10 havaintoa neljästä eri paikasta. Ensimmäisestä paikasta on 1 havainto, seuraavista 6, 2 ja 1 havaintoa. Käytän GPS-koordinaatteja havaintojen tallentamiseen, ja paikasta 2 on kuudesta havainnosta 5 hieman eri kohdassa olevaa koordinaattia ja paikasta 3 kummastakin kahdesta havainnosta hieman eri koordinaatit.

Kun yritän tallentaa, niin lomake herjaa, että paikoissa 2, 3 ja 4 pitää olla havainnoille annettu vähintään yksi koordinaatti. Jokaiselle on kuitenkin syötetty koordinaatit erikseen. Ongelma ei poistunut edes sillä, että syötin jokaiselle havainolle erikseen uudemman kerran koordinaatit, vaan sama herjaus jatkui. Kuitenkin syöttämäni koordinaattien karttatäplät näkyvät kartoissa oikeilla paikoillaan.

Lomakkeen tunniste on Sieniatlaslomake | Suomen Lajitietokeskus

Lomake vaatii että jokaiselle havaintopaikalle on määritelty jonkinlainen paikka kartalla (sille isolle kartalle, joka on aina lomakkeella näkyvissä). Se että yksittäisillä havainnoilla on tarkempi paikka ei riitä. Kartalle laitettava paikka voi olla vaikka kuljettu reitti, tutkittu alue tai havaintopaikan keskipiste.

Mikko / Lajitietokeskus

Ongelma näköjään liittyi karttoihin (OpenStreetMap), joka alkoi epäonnekseni silloin, kun yritin havaintojani Sieniatlakseen syöttää. Nyt kaikki toimii moitteetta ja eilen yrittämieni havaintojen tallentaminen onnistui.