Onko Merisinikorento?

Olen nimennyt tämän merisinikorennoksi, mutta tämä näyttää vähän hoikemmalta kuin monet kuvaamani merisinikorennot. Olisiko tämä eri laji, eli Hoikkasinikorento (Orthetrum coerulescens). ?

Kyllä tuo mitä ilmeisimmin on merisinikorentokoiras. Mustat siipitäplät, tumma takaruumiin kärki ja varsin töpäkkä takaruumis.

Minun silmääni tämä näytti hoikemmalta, kuin muut ottamani kuvat merisinikorennosta. Kaikki nämä kuvat ovat Punkaharjulta, jossa ensimmäisen kerran kuvasin tätä korentoa vuonna 2004. Ainakaan silloin sitä ei näkynyt levinneisyyskartoissa Punkaharjulla - sitä tavataan kyllä Pohjanlahden ja Suomenlahden rannikoilla ja parissa paikassa sisämaassa. Epäilen kyllä, että sitä saattaa olla vielä uusissakin paikoissa sisämaassa. Vuonna 2004 tunnistaminen oli työn takana, koska se on merten rannikoiden korento. Tässä alla se ensimmäinen kuva v. 2004.

Kuva on muuten otettu OLYMPUS digipokkarilla, jossa oli SUPER-MACRO asetus, mutta silloin piti päästä kuvaamaan hyvin läheltä. Piti liikkua kuin kameleontti. Sillä halvalla kameralla sai sitten erittäin tarkkoja kuvia kuten tämäkin ottaen huomioon pienen ja halvan kameran.

Kesäkuvia järjestellessä tuli vastaan myös kuvia hoikkasinikorennoista. Liitän tähän kaksi kuvaa sukukypsästä koiraasta, kuvattu Lopella 10.7.2019 Mielestäni näistä kuvista näkyvät selvästi nuo aikaisemmassa vastauksessani mainitsemani erot merisniikorentoon verrattuna:

  1. vaaleat siipitäplät - merisinikorennolla mustat
  2. takaruumis kokonaisuudessaan sinihärmäinen - merisinikorennolla laaja tumma kärkiosa
  3. vaaleat ja melko selväpiirteisen kapeat olkajuovat - merisinikorennolla tummat ja “epämääräisen” leveät

Kuvista nuo kokoon liittyvät piirteet ovat monesti varsin vaikeita tulkita. Luonnossa nähtynä merisinikorento on melkoisen selkeästi hoikkasinikorentoa kookkaampi ja jämäkämpi.
Komeita korentoja joka tapauksessa nuo molemmat sinikorentomme!