Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

Paraswammerdamia lutarea lajit listaus


#1

Tämä laji Paraswammerdamia lutarea ei tulostu Havainnot tabissa 'Lajit' oikein. Tulee pelkkä linkkikuvake:


'Luettelo' tabissa tulee lat. nimi oikein mutta suomenkielisen tilalla on myös lat. nimi. Pikkujuttuja mutta kun osui silmään...
EDIT: siellä näkyy olevan enemmänkin lajeja, joissa suomenkielisen tilalla on lat. nimi ja lat. nimi tyhjä. Esim. Paradrina clavipalpis, Dichonia aprilina, Agrochola circellaris, Celaena leucostigma ei näy sitten 'Lajit' tabissa ollenkaan. Löytynevät etsimällä tyhjää lat. nimeä.


#2

Kiitoksia huomiosta. Nämä ovat lajeja, joille ei ole kirjattu taksonitietokantaan suomenkielistä nimeä, tai jotka puuttuvat tietokannasta kokonaan. Laitetaan muistiin, jotta nimet saadaan mukaan.

Luettelo-tabi näyttää tieteellisen nimen, jos kansankielinen nimi puuttuu. Samaa logiikkaa voisi käyttää myös lajit-tabissa.


#3

Lisään vielä, että tuo otsikon laji oli poikkeus; sillä molemmat nimet lat. nimellä joten sekin 'tapaus' kannattaa tarkistaa:


Ainakin tälle on olemassa suomenkielinen nimi, oliko nyt pihlajaharsokoi. Vielä korostan, että nuo muut lajit jäivät kokonaan pois lajilistasta, joten ilmeisesti on pakko olla lat. nimi muuta kuin tyhjää? Vai onko vika tuossa 'Lajit' tabissa?


#4

Noita muita lajeja ei ole taksonitietokannassa lainkaan. Puutteita on vielä monissa lajiryhmissä ja nimistöjä päivitetään kuluvan vuoden aikana useasti.

Havaintohaku näyttää oletuksena kaikki havainnot, myös tuntemattomilla nimillä tallennetut. Tätä voi säätää hakuehtojen viimeisellä kohdalla (Muut hakuehdot > Vain tunnetulla nimellä tallennetut). Lajitilasto taas ei näytä tuntemattomia nimiä.