Pari "vääränmakuista" haperoa

Tässä muutama hapero elokuulta Mustavuoren-Porvarinlahden suunnalta Helsingistä. Näitä yhdistää se että ilmeisellä vaihtoehdolla olisi erilainen makutuntomerkki. Alan kyllä vahvasti epäillä että omat makuhavaintoni eivät ole ihan linjassa norminäkemysten kanssa, mutta minkäs teet, tässä nyt haperot omien makumuistiinpanojeni kanssa. Olisiko mitään tutunoloista joukossa.

  1. Mieto!. Ei siis oikein kalvashapero, mutta ei kyllä oikein valkoinen koivuhaperokaan, eikä jauhojalkahaperokaan?

  1. Kirpeä/polttava. Tällä niljakas lakki, voimakas paha tuoksu ja kosketuksesta ruskettuva jalka joka kuvassakin näkyy hyvin. Ei kait tämmöistä sillihaperoista löydy eikä haisuhaperoista ja siihen oma heikko hapero-osaaminen näiden osalta päättyykin.

  1. Mieto! Rehevää kuusivaltaista metsää mutta koivuja myös lähellä. Kymmeniä muutaman aarin alueella. Aika siroja joten ei kait mitenkään isohaperoja. En keksi yhtään tähän sopivaa mietoa. Lähinnä olisi kait kirpakat nana ja grisescens mutta voivatko nuo olla mietoja vai onkohan omat makunystyräni jotenkin puutteellisia tämän kirpakan havaitsemisesa?

Mielenkiintoisen näköisiä. Oliko eka kiinteä- vai haurasmaltoinen? Kuvasta voisi päätellä että on melko kiinteämaltoinen. Jos kuitenkin olisi haurasmaltoinen, niin se piianhapero jota sekvensoin kurssilla oli aika vaalea.

Saisiko kakkosesta mitenkään polttiaishaperon? Tuo haju ei kyllä siihen sovi.

Kiitos Mikko ehdotuksista. Näitä haperoita jää koko ajan nimeä vaille. Miltähän lajisto sitten näyttää kun sekvenssidataa kertyy enemmän. Tuolla kakkosella ruskettui jalka kosketuksesta mikä rajaa vaihtoehtoja aika paljon.

Olisiko sinulla jotain arveluja tuosta kolmosesta. Minusta se ei oikein sovi liekkihaperoksi (biotooppi, muoto, maku). Sitten jäisi hehkuhapero mutta sitä en oikein tunne ja ehkä on joitain muitakin ei-polttavia punavalkoisia haperoita? Paikka on kotireviirillä, varmaan taas ensi syksynä näitä ihmettelen. Jostain luin että olisi joku kuvaamaton tämän tapainen laji?

Mites kolmoseen kosteikkohapero? Sehän on tuon mallinen ja mieto tai miedohko. Tosin sen ei kai pitäisi olla kirkkaanpunainen vaan pikemminkin tummanpunainen. Ei nyt nopeasti tule muuta mieleen, mutta varmaan niitä vaihtoehtoja on muitakin.

Täytyy skoopata tuo punainen ensi syksynä. Aika monennäköistä on ilmoitettu kosteikkohaperona, mutta verkkokuvioiset itiöt taitaa auttaa tässä aika paljon, ainakin erotuksena hehku- ja liekkihaperoon.

Selailin sitten vielä FTE:tä ja mieleen palasi lajipari R. amoenolens / R. sororia. Voisikohan kakkonen olla jompikumpi niistä? Ne nyt toki on jalopuulehtojen lajeja, mutta onhan monta kertaa todettu että jalopuulajeja voi toisinaan löytyä hiukan pohjoisempaakin ilman että mitään jalopuita onkaan missään Varmimmin nuo kaksi kai erottaa toisistaan skoopilla.