Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Vaaleaa karvoitusta lahossa oksassa, nukkanen (Ceratiomyxa)? [Ceratiomyxa fruticulosa]

Saarijärveltä. Silmämääräisesti hyvin pientä, nukkamaisen oloista ja vaalean ruskeaa. Rakenne näkyi kunnolla vasta kuvissa:

OI000822

OI000823

Näytekin oli, mutta unohtui sitten toiseen paikkaan.

1 tykkäys

Hei,
olen itsekin löytänyt joskus tällaista kummallisen väristä “karvamattoa”. Keräsin ja skooppasin ja totesin, että Ceratiomyxa fruticulosa sopisi hyvin mikroskopian kertomaan.

Marja

1 tykkäys

Samassa oksassa oli toisella puolella toista muotoutumassa, mutta näytekapula jäi tosiaan lähtötohinoissa mökin viereen. Ajatuksena oli, että ois seurannut:

Hei,

Ceratiomyxa ei välttämättä ole kovin pitkäikäinen varsinkaan, jos sattuu satamaan.

Nämä valkeat herättävät minussa lähinnä kummastusta. En edes ole varma, ovatko limasieniä ollenkaan. Et varmaan kosketellut näitä…
Ensivaikutelmani on, että olisivat kovia. Tulee jokin sklerootio (tai hyönteisten touhakat ellei ole pielus tms.) mieleen. Arvaukseni voi mennä ihan metsään, kun en muista mitään, jolla olisi valkea sklero. Toivottavasti säilyvät seuraavaan käyntiisi.

Marja

1 tykkäys

Samaa mieltä Marjan kanssa tuosta nukkasesta. Valkoisesta pallukasta tulee mieleen kutusen limakko taikka alkuvaiheen pseudoeetaalio.

1 tykkäys

Aina oppii uutta. En arvannut, että tuossa voisi olla jostain erikoisemmasta kyse. Livenä vaikuttivat kosteilta ja pehmeiltä, mutten hypistellyt. Pyysin ottamaan talteen, taivasalla olleena näyte voi olla kyllä mennyttä.