Vähän kuin limasieni, muttei kuitenkaan. Bactridium (B. flavum)? [On, puuttuu laji.fi:stä]

Inat ehdottaa tuota sukua ja kovasti siltä näyttää, mutta tuota sukua ei löydy Laji.fi:stä. Onko jonain muuna vai onko jotain ihan muuta? :thinking:

Just metsässä ollen. Vihti, laholla ja puron kastelemalla haavan lahorungolla. Koko millin luokkaa.

Hieno, ei ole itselle tullut vielä vastaan. Ruotsin ja Tanskan listoilta löytyy mutta ei näemmä laji.fistä taksonina eikä lajista ole kirjattu ei-taksoninakaan havaintoja Suomesta. Tanskan sivuilta löytyy tämmöistä tietoa googlella käännettynä

Possibilities of confusion: There are no obvious possibilities of confusion and the mushroom can be identified in the field using a magnifying glass.

Distribution and phenology: Rarely reported, but presumably fairly common in large parts of the country; August-February.

Voi olla että tämä oli eka havainto Suomesta. Onnittelut joka tapauksessa ekasta laji.fihin kirjatusta havainnosta.

1 Like

Kiitos, aika yllätys kyllä.

Tuo lahopuu on ollut seurannassa jo useamman vuoden limasienien vuoksi, varsinkin keväisin. Vastaavanlaisesti ei ole ollut aikaisemmin, nyt siis pari ryhmää ja kymmeniä. Yksittäiset ovat voineet jäädä huomaamatta.

Tänään tsekkasin kasvupaikan ja löytyi uudelleen, viime vuotista runsaammin:

Laji.fi:stä puuttuu edelleen.

2 Likes

Luin just tästä, että se on jonkun Scutellinian anamorfi. Mutta tämä ei siirry Scutelliniaan, vaan muutama Scutellinia tulee siirtymään Bactridiumiin, kunhan ehtii.

1 Like

Mielenkiintoista, voisiko siis olettaa, että jossain vaiheessa samalta kasvualustalta voisi löytyä teleomorfejakin? Mitään maljakkaita ei ole vielä näkynyt, mutta isossa rungossa kasvaa kaverina runsas esiintymä kultakarvakkaa (Neodasyscypha cerina).

Juu, Scutellinia citrina muistaakseni.

1 Like