Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Havaintojen kommentointimahdollisuus nyt käytössä

LAJI.FI-portaaliin kirjautuneilla käyttäjillä on nyt mahdollisuus lisätä havaintoihin kommentteja. Kommentit ovat osa Lajitietokeskuksen laadunvalvontajärjestelmää, jonka avulla havaintojen luotettavuutta voidaan arvioida tieteellisten periaatteiden mukaisesti. Kommentoi vain niitä havaintoja, joiden luotettavuudesta sinulla on perusteltu mielipide.

Tällä hetkellä havaintoihin liitettyjä kommentteja ei voi vielä käyttää havaintojen haku- ja suodatustoimintojen yhteydessä. Nämä ominaisuudet ovat tulossa myöhemmin.

1 tykkäys

Tämä on varmasti tarpeellinen ominaisuus, ja ainakin itse ajattelin kokeilla miten se toimii. Tässä tietenkin voi tulla vaikeitakin asioita eteen, koska kommentoinnin yhteydessä joudutaan kritisoimaan toisten tekemiä määrityksiä. Täällä on kuitenkin niin paljon havaintoja, että jo tehdyn määrityksen “positiivisiin vahvistamisiin” ei ehkä juuri riitä energiaa. Toimintatavat tulevat varmaan jonkin verran hakemaan muotoaan, mutta yritetään olla kommentoinnissa mahdollisimman rakentavia. Se ei välttämättä ole ihan helppoa.

Hienoa, kiitos tästä ominaisuudesta! Aika tosiaan näyttää, miten sen käyttö muotoutuu.