Hytymaljakas

Kovasti olivat kuivia metsät lauantaina kun kuljeskelin Pernajan saaristosssa, Sondarön saarella, Yllättäen löytyi kuitenkin hytymaljakkaita muutama, ensimmäinen kerta kun näitä tulee vastaan. Paikka oli melko luonnontilainen rantaan viettävä kuusivaltainen rinne.

Hytymaljakas - Sarcosoma globosum - Witches Cauldron

Mukava havainto ja kuva! Nämä pärjäävät kuivankin ajan yli, ovat pitkäikäisiä itiöemiä.
Nyt kun alkaa lämmetä ja puut olla lehdessä, maastokin kuivaa vauhdilla, mutta tähän asti maaperässä on kosteutta mukavasti täällä etelässäkin piisannut, korvasienihavainnoista päätellen.

Onnistuisiko, että ilmoittaisit havainnon Vihkon puolella Sieniatlaslomakkeella? Ainakaan äkkiseltään en tätä sieltä löytänyt.

Hei, tallensin kyllä havainnon Sieniatlakseen. Nyt kun kävin katsomassa haulla sitä ei löytynyt havaintojen joukosta, mutta havaintoeräni löysin. Yritin tallettaa tuon erän uudestaan, mutta sain siitä virheilmoituksen “jotain meni pieleen…”. Myös kun klikkaan pikkukuvaa erätiedoissa aukeaa kyllä kuvaikkuna mutta kuvaa ei siinä näy. En myöskään löydä paikkaa missä hallinnoida kuvan oikeuksia. Laitan vastedes virheilmoitukset palautteen kautta, nyt tuli laitettua tähän…

Havaintoerä Submission | Finnish Biodiversity Information Facility

Lajitietokeskus - Sieniatlas (http://tun.fi/HR.2129 - Kotka)

Salaustaso:

Ei salausta

 

Havainnoija:

Henri Koskinen

Aika:

20.05.2017

Maa:

Suomi

Eliömaakunta:

Uusimaa

Kunta:

Loviisa

Lisätiedot:

Luonnontilainen kuusivaltainen rinnemetsä

Havaintotapa:

Valokuvattu

Taksoni sanatarkasti:

Hyymaljakas

Lisätiedot:

2 itiöemää

Voisiko tuo olla syynä? Pitäisi olla hytymaljakas.

No ilmankos ei tullut haulla vastaan. Voi olla, että lomake köhi, vaikka mahdollisuus tallentaa nimillä, joita haku ei löydä, on olemassa. Havainto näyttäisi olevan ok.

Kun lomakkeella klikkaa sitä jo lomakkeelle ladattua kuvaa (pikkukuvaa), avautuu mahdollisuus hallinnoida oikeuksia.

Taidan olla puusilmä mutta en ole keksinyt miten pääsen editoimaan havaintoani eli korjaamaan tuon lajinimen. Jos avaan havaintoerän kaavakkeen puuttuvat sieltä kaikki tiedot. Pikkukuvaa klikkaamalla ei myöskään avaudu mitään kuvaa eikä mahdollisuutta hallinnoida kuvan oikeuksia.

Muokkauksen pitäisi toimia näin:
Kirjaudu Vihkoon
Oikealla ruudulla näkyvät “Uusimmat havaintoeräni”, klikkaa sieltä havaintoerän kohdalla, jota haluat muokata “sieniatlaslomake”, ja aiemmin lähetetyn lomakkeen pitäisi aueta muokattavaksi ja kuvaa klikkaamalla sen tietoja päästä myös muuttamaan.

Kiitos MarkoT,

näin arvelinkin, mutta kun klikkaan havaintoerän kohdalla kohtaa
“sieniatlaslomake” aukeaa tällainen ruutu

Ehkä tosiaan en vain hoksaa jotain nyt.

Jes, jotta pystyy muokkaamaan, pitää päästä lomakkeelle. Ja lomakkeelle pääsee klikkaamalla ko. havaintoerän kohdalla “Sieniatlaslomake” (tai “Retkilomake”). Sininen ikoni ainoastaan näyttää (julkistetut) ja tallennetut tiedot.Toisaalta oranssi ikoni sitten vie suoraan lomakkeelle.

Aha, ok. Tuohon ongelmaan en osaa vastata, näyttää tyhjältä lomakkeelta. (Onko sinulla muita havaintoeriä, pääsetkö niihin käsiksi normaalisti?).

Tuo on muuten kuin tyhjä lomake mutta siinä on valmiina havaintoerän päiväys ja lisäksi kartta puuttuu, eli yrittää näyttää tallettamaani havaintoerää, mutta ei siinä onnistu.

Tämä oli ensimmäinen havaintoeräni sieniatlakseen. Yritin laittaa uuden erän mutta törmäsin tässäkin ongelmiin. Mihin kannattaa viestiä näistä ongelmista, vai haluatteko käyttäjäpalautetta tänne foorumin puolelle?

On hyvä saada tätä kautta tietoa siitä, millaisia ongelmia tulee vastaan. Ja tietenkin tarkoitus on avittaa eteenpäin.

Tämä lienee sen sortin ongelma, että se pitäisi viedä eteenpäin kehittäjille. Tähän tarkoitukseen voi käyttää vihreää “Palaute”-namiskaa (sivun vasemmassa alalaidassa). Viestiin on aina syytä kirjata havaintoerän numero.

Joku voi täsmentää, mutta oletan, että tässäkin tapauksessa, vaikka tämä ketju on tässä raporttina esille, palautteen voisi lähettää menemään (ja lisätä viestiin vaikka tämä url, niin ei tarvitse tarinoida kahteen kertaan).

Hei

Meillä oli tänään aamulla hetki, kun lomake näytti tuolta IE- selaimissa. Ongelma saatiin korjattua aamupäivän aikana ja nyt pitäisi kaiken toimia jälleen, niin kuin pitääkin.

“jotain meni pieleen…” virheilmoitus yleensä tarkoittaa tietoliikenne ongelmaa. Nimi kentän kirjoitusasu ei aiheuta tällaista ongelmaa. Jos ongelma edelleen jatkuu, niin voitko laittaa tarkan kellonajan, koska yritit tallennusta ja voin selvittää asiaa tarkemmin