Lajien nimimuutosten vaikutus havaintoihin

Sienten suomenkielisissä nimissä on tapahtunut muutoksia, ja oletan että muutoksia tulee vielä lisää. Sellaisen asian olen huomannut, että ihan kaikki muutokset eivät taida olleet päivittyneet jo kannassa oleviin havaintoihin. Lahovalmuska ja purppuravalmuska ovat muuttuneet keltalaho- ja purppuralahovalmuskaksi, mutta vanhat lahovalmuskan nimellä tehdyt havainnot ovat jotenkin jääneet limboon, vanhoille suomenkielisille nimille mutta ilman tieteellistä nimeä. Sen sijaan vanhat leppähelokat ovat nätisti päivittyneet leppälammukoiksi. Tässä kannattaa nyt varmaan olla tarkkana, ajattelin itse päivittää omat Tricholomopsis-havaintoni nyt manuaalisesti mutta ne olisi ehkä hyvä katsoa keskitetysti kaikki kuntoon?

@tea.vonbonsdorff osaatko sanoa tästä? Ainakaan nimeä “purppuravalmuska” ei ole taksonomisessa tietokannassa lainkaan, eli sillä nimellä tallennettuja havaintoja käsitellään kuten tuntemattomalla nimellä tallennettuja.

Mikko / Lajitietokeskus

Hei
@Mikko_Verajankorva

Valitettavasti suomenkielisiäkin nimiä muutetaan taksonomian kyljessä yhä enemmän ja enemmän. Purppuravalmuska on nykyisin purppuralahovalmuska. Kun vanha nimi muutettiin, jäi uupumaan vanhan nimen siirto. Korjaaminen on helppoa. Kiitos huomiosta. Lisäsin “vanhan nimen” taksonitietokantaan: “other vernacular names”, joka riittää havaintojen yhdistämisessä!

Tea

1 Like

Hei Mikko V.

Vanhat nimet lisätty molemmille lahovalmuskoille, havainnot linkittyvät varmaankin huomisesta lähtien.

Tea

Hienoa, kiitos Tea! Täytyy katsoa jos keksitään muita vastaavia.

t. Mikko