Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Lajitietokeskuksen kehitystiedote 4/2021

Olkaapa hyvät: Lajitietokeskuksen kehitystiedote 4/2021 | Uutiset | Suomen Lajitietokeskus

Merkittävimmät kuulumiset koskevat uutta - toivottavasti piakkoin julkaistavaa - Mobiilivihkoa. Aika runsaasti kaikkea pienempää asiaa on myös,

2 tykkäystä

Hei, Mobiilivihkoa odotellessa, tuli mieleen, että tuleeko havaintoihin ne tunnistenumerot jo siinä vaiheessa näkyviin kun on maastossa vai vasta sitten, kun alkaa kotna siirtämään kännykästä tietoja?

Hauskaa, että saatte Mobiilivihon ulos!
Kehitystiedotteesta saa kuitenkin sen käsityksen, että lajihavaintoja voi merkitä vain sovelluksessa aloitetun retken aikana ja koko tuon ajan GPS-seuranta on päällä. Onko tosiaan näin? Jatkuvasti päällä oleva GPS-paikannus on aika akkusyöppö.

tuleeko havaintoihin ne tunnistenumerot jo siinä vaiheessa näkyviin kun on maastossa vai vasta sitten, kun alkaa kotna siirtämään kännykästä tietoja?

Ei tule tunnistenumeroita ennen kuin havainnointi on lopetettu ja tiedot lähetetään Vihkoon. Sen jälkeen tunnisteet ovat katsottavissa Laji.fi:n kautta. Oletan että näistä olisi hyötyä kun kerätään näytteitä maastossa?

lajihavaintoja voi merkitä vain sovelluksessa aloitetun retken aikana ja koko tuon ajan GPS-seuranta on päällä. Onko tosiaan näin?

On. Sovellus lähti liikkeelle Liito-oravien kartoitukseen tehdystä sovelluksesta, ja sen tarkoitus on nimenomaan pitää kirjaa missä havainnointia on tehty.

Myöhemmin kun ollaan saatu ensimmäinen versio käyttöön, mietitään mihin suuntaan sovellusta kehitetään - ideoita on muistissa jo paljon! (Ja lisää saa lähettää :slight_smile: )

Mikko / Lajitietokeskus

1 tykkäys

Juurikin näytteiden keruussa oleellista nuo havaintoeränumerot jotta saisi merkittyä näytepussit metsässä ja laittaa suoraan kuivuriin kotona. Tämä toivelistalle tuleviin päivityksiin.

Hei! Milloin mobiilivihko julkistaan? Maastokausi alkoi tänään. :slight_smile:

Mobiilivihko julkaistaan todennäköisesti ensi viikolla (10.-16.5.), aikataulu riippuu osin siitä kuinka nopeasti Google tarkistaa ja hyväksyy sen.

Mikko / Lajitietokeskus

2 tykkäystä

Eilen sain jo ladattua ja hyvin pelasi!

1 tykkäys

Löytyi jo tosiaan kaupasta. Näyttää hyvältä!

Pikaisella kokeilulla törmäsin tällaiseen virheeseen:

1 tykkäys

Sovelluksessa on vielä ongelma, jonka takia lajinimikenttä näyttää tuon virheen. Korjaamme tämän (toivottavasti lähipäivinä), jonka jälkeen tiedotamme varsinaisesta julkaisusta.

Sitä ennenkin havaintoja voi tallentaa virheilmoituksesta välittämättä, kunhan kirjoittaa lajinimen oikein.

Mikko / Lajitietokeskus

1 tykkäys

Kiitos, nyt on näköjään tuokin korjattu.

1 tykkäys