Limasieni sienellä

Tällainen hauska tapaus. En oikein löytänyt limasienikirjasta mikä laji tämä olisi vaikka näyttää helpolta. Kuusimaapuulla. Raasepori 3.8.

Peridion alaosassa on musta pitkittäisjänteinen kuppi ja loppua peridiosta peittää peridioverkko jossa pulleita tummia solmukkeita. Tämä vie sukuun Cribraria mutta on kyllä aika oudon näköinen. En osaa tarkempaa lajia ehdottaa.

Samaa sukua myös tuumailin. Tässä kuvassa vähän nuorempaa vaihetta.

Jos skooppaat niin kannattaa lähteä liikkeelle C. piriformista. C. intricata on myös lähellä. Cribrariat on kyllä todella vaikea suku ja monet keräykset jää ilman nimeä ellei halua kauheasti arvailla. Makrotuntomerkkien lisäksi määritystä helpottaa skopiassa peridiojyvästen koko ja väri, itiödetaljit, peridioverkon noodien muoto ja ennen kaikkea noodien pulleus/littanuus sivuprofiilista katsottuna + noodeista lähtevien vapaiden päiden määrä.

Tästä vois olla hyötyä, key + plates.

Jos tulee tarvetta niin voin tuon skoopatakin.

Kiitti tarkemmista tiedoista. Oli niin “helpon” ja itsensä näköinen, etten ottanut näytettä, ajattelin että löytyy kyllä nimi valokuvia vertaamalla. Paikka on kuitenkin lähellä joten voisi viikonloppuna käydä noutamassa näytteen.