Mollisia, next generation?

Kuvan hyönteiseen verrattuna nämä ovat varsin pieniä. Pikkukuppi kiitos.

Tuosta nyt ei ihan saa selvyyttä mutta näyttäisi siltä että “kupit” ovat hieman venähtäneet pituussuunnassa jolloin laji olisi valkotupikka, Henningsomyces candidus. Siitä näkee myös tuollaista matalaa muotoa. Kroppi originaalista auttaisi tässä. Muut samantapaiset tuppaavat kasvamaan kasvijätteillä (esim piposet).

Hei,

ja jos eivät ole venähtäneitä, voisivat olla Flagelloscyphaa (piposia). Olen löytänyt ainakin Flagelloscypha minutissimaa puualustalta ja hieman epäselväksi jäävä habitus sopisi siihenkin.

Näistä pienistäkin olisi hyvä kertoa jotain yksityiskohtia, mikäli suinkin mahdollista, varsinkin, jos kuvat eivät kerro kaikkea tarpeellista. Nytkin jää epäselväksi, onko kyseessä karvakka vai ei, onko kokonaan valkoinen ja koon kertominenhan on aina oleellista.

t: Marja

Hyviä neuvoja eittämättä, kokematon ottaa onkeensa. Kuva on kyllä jo sen verran kropattu kuin sietää, ehkä toisesta näkee jotain. Arvelin, että kuvan hyönteiseen ja vesipisaraan vertaamalla koko kävisi ilmi. Hankalaa on näiden tarkempi millilleen mittaaminen, kun käytössä on lähinnä tuumastokki.