Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Omien aluerajausten uploadaus Laji.fi:stä paikkatietona?

Hei,

Saanko ladattua ulos omien aluemaisten havaintojeni alueet Laji.fi:stä jotenkin ja jossain paikkatietomuodossa? Jos, niin miten? Kiitos, jo etukäteen…

Timo

Tällä hetkellä valitettavasti et havaintojen hakutoiminnolla. Kevytlataukseen on suunnitteilla alkuperäisen paikan lisääminen GeoJSON-, WKT- tai ISO 6709-muodossa. Tämä toimisi myös omien havaintojen hakemisessa.

Mutta Vihkon Omat havaintoeräni -sivun kautta saat koordinaatit ulos, joko yksittäisissä havaintoerissä tai yhden vuoden kaikki erät kerrallaan. Tässä koordinaatit ovat ISO 6709 -muodossa WGS84-koordinaatteina.

Mikä em muodoista toimisi parhaiten sinun käytössäsi? Meillä ei ole nyt ketään paikkatietojärjestelmiä hyvin tuntevaa, joten en osaa sanoa mikä formaatti toimisi parhaiten erilaisissa sovelluksissa.

Mikko / Lajitietokeskus

Sitten on vielä tämä tekemäni epävirallinen palvelu, jonka kautta saa kaiken Vihkon datan ulos vuosi kerrallaan: Omat havainnot tiedostoksi (epävirallinen) Tämän tuottama data on kuitenkin Vihkon raakamuodossa (JSON) ja siksi melko kryptistä.