Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Oranssihäkkinen?

Kerätty 16.09.2017 Auroran puistosta Espoosta, mutta en nyt muista ihan tarkalleen mistä siellä näytteen nappasin. Tuo suurisilmäinen ohut pintaverkko sopisi oranssihäkkiseen, mutta itiön detaljeista ei ole tietoa.

limakko1118092017auroravalmismini

limakko1218092017auroravalmismini

1 tykkäys

Hei Henri,

kuvasi näistä Cribrarioista ovat onnistuneet loistavasti!

Näistäkin olisi kiva saada hieman lisäietoa kuten itiöpesäkkeen kokonaiskorkeus ja palleron leveys.

Kun mikroskopiaa ei ole C. rufa on alustavasti ihan hyvä laji-vaihtoehto.

Marja

Kiitos. Kaivoin tuon näytteen esiin ja mittailin vähän ja otin vielä parit lähikuvat. Itiöt aika tasan 8 mikronia, näyttävät sileiltä, mutta detaljeihin en pääse käsiksi. itiöpesäkkeet 0.9x mm mitä nyt muutaman halkaisijan mittasin. Perän pituudet vaihtelevat, jotkut selvästi alle millin, jotkut lähemmäs 2 milliä.

Pintaverkko koostuu harvasilmäisestä meripihkan värisestä paksummasta verkosta jossa solmukohdissa levennyksiä mutta ei paksunnoksia ja ohuista hopeisista selluloosakuidut mieleen tuovasta langoista, tai olisko nuo jotain tuon pääverkon nuorien paltteita tms?

Yritin myös kuvata tuon kupin reunaa. Kuva ei oikein onnistunut, mutta rakenteellisesti kuppi vastaa kyllä hyvin limasienikirjan kuvausta rufan kupista - ensin selvä uurteinen/harjanteinen kuppi joka vaihettuu reunastaan jyrkästi peridion verkoksi.