Pari nimettä jäänyttä pikkusientä

Olisko mitään tuttua näissä?

  1. Tämä on tullut vastaan jo useamman kerran. Pienikokoinen ja löytyy jo loppukesästä. Tässä eka kuva Mustavuorelta kosteasta painanteesta ja toka kuva Viikistä, kummatkin elokuun alusta.

  1. Malmin hautausmaalta nurmikolta loppukesästä -21. Joku Entoloma voisi olla ja E. infulaa tuumaillut.

  1. Malmin hautauismaalla elokuun lopussa hakkeella. Ihan outo, omituinen helttojen rakenne ja jalka näyttäisi haarautuvan. Voi kyllä olla joku kummajainen, vai voisiko olla kuitenkin kuivahtanut oksalaholakki?.

  1. Heinäkuun lopussa -21 Malmin hautausmaalla nurmikolla kuusien vieressä elikkä kuivan kesän nurmikkosieniä. Tässäkään ei oikein mikään kello kilkata

Tässä omia ehdotuksiani:

  1. Joku risakas, jonka nuoret heltat ovat valkeat. Niitä on kuitenkin useampi laji.
  2. Tähän ei ole lisättävää, Entoloma on varmaan hyvä idea
  3. Tämä on varmaan joku lohisieni
  4. Ei ideoita. Mielenkiintoisen näköinen, toivottavasti tähän tulee jotain muitakin ideoita.

Juu kiitos vaan taas Mikko, ei löydy ö-mapistakaan enää kovin helppoja lajeja. Siellä olisi vielä runsaasti risakkaita ja rusokkaita mutta niiden kanssa ei pelkillä kuvilla pääse luultavasti kovin pitkälle.

Niitä on varmaan itse kullakin ö-mapissa… samoin haprakkaita ja pieniä seitikkejä.

Tuo viimeinen kuva jäi sikäli kyllä vaivaamaan, että siinä ei kyse ole mistään näistä. Mietin kaunolakkeja ja juurekkaita, mutta niistä ei löytynyt mitään sopivaa. Ehkä paras ehdotus on suku Dermoloma, mutta sen suvun sienillä värisävyt taitavat olla harmaampia. Ekologia voisi kyllä sopia.