Selaa havaintoja

On tapahtunut muutoksia Selaa havaintoja sivun toiminnassa. Kun muita hakuehtoja ei ole ja kirjoittaa kenttään Taxonin nimi esim. “Thecotheus”, “Thecotheus*” tai “Thecotheus pelletieri” ei löydy yhtään mitään. Kun kirjoitta “Thecotheus pelletieri*” löytyy sentään pari havaintoa. Aiemmin on ollut niin, että kun kirjoittaa “Thecotheus*” löytyy myös sellaisia havaintoja, joiden nimi ei ole systeemin taksonomiassa. Eli nyt on mahdotonta löytää kaikki taksonomian ulkopuoluset havainnot ellei etsi tarkalla nimellä. Esim. kotelosienten taksonomia on niin surkeassa jamassa, että joka viiko löytyy sieniä jotka puuttuvat taksonomiasta. Sen takia tämä olisi tärkeä korjata.

Samalla voisi tehdä niin että pelkkä “Thecotheus” löytää myös taksonomian ulkopuolisia havaintoja. Ja vieläkin niin että jos on valittuna Eliöryhmä sienet, sitten on mahdotonta löytää “Thecotheus pelletieri*”. Systeemi tuntee kyllä suvun Thecotheus sienenä mutta T. pelletieri puuttuu. Kerran systeemi tietää että Thecotheus on sieni se voisi löytää kaikkia Thecotheuksia, joita on havaittu, epiteetistä riippumatta.

Muita sukuja, joissa on sama tilanne ovat esim. Lachnum, Sordaria, Mollisia, Laetinaevia, Trichopeziza ja moni muu.

Kiitos tiedosta, näyttää että osittainen haku on mennyt rikki. Korjaamme tämän lomakauden jälkeen, kun asiasta parhaiten tietävät ovat taas töissä.

Mikko / Lajitietokeskus

1 Like

*-haku toimii jälleen lajinimessä

https://laji.fi/observation/list?target=Thecotheus*
palauttaa kolme havaintoa

Pahoittelut ongelmasta!

Esko / Lajitietokeskus

1 Like