Kävin eilen koluamassa uudemman kerran Tammistoa ajatuksena hoidella tammenlehtinahikas puutelistalta. No sitä ei nyt löytynyt, mutta muuta pikkusientä oli ihan kivasti vielä ennen viime yön pakkasia. Mainittakoon uusi esiintymä sinityvihiippoa, ruskokaarnahiipppoja ja hyvä Mycena clavata kandi kuusen maapuun kaarnalla
Harmittavasti näyte jäi ottamatta joten kaipa tämä pitää risuhiipoksi laittaa, ellen saa haettua dokumenttia Tammistosta. M. clavata ei ole suomilajien listalla mutta yksi keräys siitä taitaa kuitenkin olla?
Löytyi myös kuusinapalakkia, josta on yllättävän vähän kirjattu havaintoja
Kovasti myöhäinen laji jota löytää vasta loka- marraskuussa, mikä ehkä selittää vähäisen havaintomäärän.
Useammalta maapuulta löytyi myös etelässä vissiin harvalukuista suklaakesikkää. Todella kaunis sieni ja nimikin on ihan paikallaan
Suklaakesikän lajikuvaksi on muuten valittu laji.fissä iNatin yhteisön “dettaamana” kuva ryppykesikästä. Pitäisi saada pois ja tilalle kuva oikeasta lajista mutta mitenhän se onnistuisi. Laitoin kuvan yhteyteen huomautuksen mutta detattu mikä detattu?
Mukavin ylläri oli kuitenkin retken lopuksi joltain kaarnattomalta lehtipuun rangalta (tammi tai ehkä vaahtera tms) löytynyt erikoinen limasieni. Laji on mielestäni mystitupponen, Hemitrichia abietina. Lajista on yksi huonokuntoinen keräys ja sekin vuodelta 1914, tai näin ainakin limasienikirjan mukaan oli tilanne 2013.