Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Virheellisiä päiväperhoshavaintoja laji.fissä

Olisin kirjoittanut aiemmin, mutta vasta nyt äkkäsin, että tänne ei tarvita uutta tunnusta! Kevätseurannasta tulee huuhaa havaintoja jatkuvasti. Oliskohan niin, että ihmiset olettavat, että lomakkeeseen rastitetaan lajit joita on etsitty!? Toinen virhe. 8.4.1991 Kumpula niminen henkilö on ilmoittanut Paimiosta kymmeniä eri päiväperhoslajeja. Vaikea uskoa. Tässä nyt aluksi. Muitakin huuhaa haviksia löytyy helpolla.

Jouni

Lajitietokeskus ja Laji.fi kokoavat yhteen havaintotietoja lukuisista (sadoista) eri lähteistä ja aineistoista, jotka sisältävät paljon eritasoista tietoa. Laji.fi ei toimi tässä portinvartijana, vaan julkaisee kaiken sinne välitetyn tiedon. Tiedon käyttäjä voi sitten päättää mikä tieto on hänelle riittävän hyvää.

Laadunvarmistusta myös tehdään, ja havaintoja vois suodattaa laatutietojen perusteella, esim. kokoelman ja yksittäisten havaintojen laatuluokituksen perusteella. Lisää tiedon laadusta täällä: https://laji.fi/about/772

Molemmat mainitsemistasi aineistoista on luokiteltu alimmalle laatutasolle “Kansalaishavaintoja / ei laadunvarmistusta”. Välitin myös tiedon virheistä aineistojen omistajille.

Suunnitteilla on myös kehittää automaattisia tarkastuksia, niin että esim. epätavalliseen aikaan tehdyt havainnot saisivat automaattisen tarkastusmerkinnän.

Mikko / Lajitietokeskus